Teodorovici: Din martie se vor putea depune proiecte prin PO Capital Uman

Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020, adoptat de catre CE, este cel de al patrulea program care va fi coordonat direct de MFE. Ministrul fondurilor europene promite ca de luna urmatoare vor fi lansate apeluri de proiecte in cadrul acestui program.

Vom lansa apelurile de proiecte pentru contractarea de finantari in cadrul Programului Operational Capital Uman 2014 – 2020 in luna martie a.c. Primul ghid pentru contractarea fondurilor UE alocate Romaniei in cadrul acestui program a fost supus consultarii publice la sfarsitul anului trecut. Acest ghid a vizat acordarea finantarilor destinate sprijinirii tinerilor. In perioada imediat urmatoare vom lansa in consultare publica si celelalte propuneri de ghiduri, pentru a ne asigura ca cererile de propuneri de proiecte vor raspunde nevoilor societatii”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

POCA 2014 - 2020, aprobat de Comisia Europeana


Miercuri, 25 Februarie 2015

Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management, a fost aprobat de Comisia Europeană.

 

Citește mai mult:POCA 2014 - 2020, aprobat de Comisia Europeana

16.01.2015 - Anunt

logoDG AMPOSDRU publica lista cererilor de finantare care au fost respinse în Faza A, pentru Cererea de propuneri de proiecte nr. 175 "Firme de exercitiu pentru elevi" (DMI 2.1). În cursul zilei de 16.01.2015, solicitantii ale caror cereri de finantare au fost respinse în Faza A vor primi Scrisoarea de informare exclusiv la adresa/adresele de e-mail precizate în cererea de finantare. Solicitantii ale caror proiecte au fost respinse pot contesta decizia de respingere. Contestatia se poate depune personal în zilele lucratoare sau poate fi transmisa prin curier/posta, numai la registratura MFE AMPOSDRU, la adresa: B-dul Ion Mihalache, nr. 15-17 (parter), sector 1, Bucuresti. Pentru contestatiile depuse personal, data limita de înregistrare a contestatiei la registratura AMPOSDRU este miercuri, 21 ianuarie 2015, orele 16.00. Solicitantii ale caror cereri de finantare se regasesc în lista atasata, dar nu au primit Scrisoarea de informare, vor contacta OI POSDRU CNDIPT la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Simplificare in raportarea pe POSDRU: Nu mai este obligatorie stampilarea livrabilelor cu „solicitat rambursare”

AM POSDRU a publicat Instructiunea nr. 102/17.12.2014 cu privire la modalitatea de depunere a documentelor justificative aferente cererilor de rambursare/cererilor de plata. Conform acesteia, documentele justificative aferente activitatilor derulate in cadru proiectului vor avea aplicata semnatura managerului de proiect si stampila cu „solicitat rambursare" doar pe prima sau ultima pagina a documentului. Sursa: www.fseromania.ro

Erasmus+: Cooperarea cu societatea civila in domeniul educatiei si formarii si in cel al tineretului

Programul Erasmus+, actiunea-cheie 3 – Sprijin pentru reformarea politicilor

Cooperarea cu organizatiile societatii civile in domeniile educatiei, formarii si tineretului este esentiala pentru a crea la scara larga un sentiment de asumare a strategiilor si politicilor de invatare pe tot parcursul vietii si pentru a lua in considerare ideile si preocuparile partilor interesate, la toate nivelurile.

Citește mai mult:Erasmus+: Cooperarea cu societatea civila in domeniul educatiei si formarii si in cel al tineretului

Program Operational Competitivitate 2014-2020 - Axa I

Ghidul solicitantului - investitii pentru departamentele CD ale întreprinderilor (Acțiunea 1.1.1- Mari infrastructuri de CD)

- Perioada de consultare 24 octombrie - 14 noiembrie 2014

 

Citește mai mult:Program Operational Competitivitate 2014-2020 - Axa I

S-a lansat Ghidul Solicitantului pentru investiţii în întreprinderi

În data de 23 octombrie, Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” (POS CCE), a lansat Ghidul Solicitantului pentru apelul de proiecte pentru investiţii în întreprinderi (link: http://www.fonduri-ue.ro/poscce/).

Citește mai mult:S-a lansat Ghidul Solicitantului pentru investiţii în întreprinderi

Anunt de interes pentru IMM-uri

Anunt de interes pentru IMM-uri

Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism organizează, în data de 22 octombrie 2014, ora 10:00, la sediul din Str. Poteraşi nr. 11, sector 4, Bucureşti, o sesiune de informare privind programele naţionale cu finanţare nerambursabilă de la bugetul de stat, precum şi proiectul „Locuri de muncă subvenţionate pentru TINEri”, instrumente de sprijin care se adresează tinerilor, întreprinzătorilor şi potenţialilor antreprenori. Evenimentul se încadrează în seria de acţiuni derulate de DIMMMAT în scopul sprijinirii antreprenoriatului în România prin intermediul programului România HUB.

 

La acest eveniment vor participa, în calitate de parteneri, reprezentanţi ai Patronatului Tinerilor Întreprinzători (PTIR), ai Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) şi ai CEC Bank.

 Sursa: http://www.aippimm.ro

POSCCE AXA 111 - Lista raspunsuri actualizata (08 octombrie 2014)

AM POS CCE anunţă publicarea în etape a listei răspunsurilor la întrebările formulate cu privire la Ghidul Solicitantului aferent operaţiunii „Sprijin financiar acordat pentru investiţii în întreprinderi” Detalii aici: Lista raspunsuri actualizata (08 octombrie 2014)