FALSE MITURI DESPRE ANTREPRENORIAT

Primii pasi ai unui aspirant la cariera de antreprenor pot fi mai grei decat ar fi cazul si din cauza unor prejudecati de care viitorul om de afaceri se poate lovi, riscand sa se descurajeze si sa renunte la visul lui din false motive. Este foarte important cand pornesti la drum sa actionezi in cunostinta de cauza, sa fii pregatit pentru orice, astfel incat sa nu te ia nimic prin surprindere. Cu atat mai periculos este daca pornesti la acest drum cu prejudecati, ghidandu-te dupa mituri false.

De aceea, va invitam sa aflati cateva dintre miturile care s-au consacrat in mediul de afaceri fara a avea insa un fundament real si sa le demontam pe rand:

Citește mai mult:FALSE MITURI DESPRE ANTREPRENORIAT

STATUTUL FEMEII ANTREPRENOR - Ghid de orientare profesionala in jungla misoginismului

Barbatii obisnuiesc sa spuna ca a fi femeie este un mare atu in viata. “Femeile obtin mai usor ceea ce-si doresc prin farmecul innascut”, sustin ei.

Daca ar fi insa intrebate, femeile ar fi, majoritatea, de alta parere. Uneori statutul de femeie intr-o lume a barbatilor, cum inca sunt in prezent multe domenii, este un mare inconvenient.

Citește mai mult:STATUTUL FEMEII ANTREPRENOR - Ghid de orientare profesionala in jungla misoginismului

ANUNȚ DE PRESĂ

Banner 729x90 px 3

         

 

          Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 

          Investeşte în oameni!

Axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”
Domeniul major de intervenţie 2.1 „Tranziția de la școală la viața activă”
Proiect: „Mentorat pentru elevi în business simulat”
POSDRU/175/2.1/S/151915

                                                                                                                    București, 16 decembrie 2015

ANUNȚ DE PRESĂ

Proiectul „Mentorat pentru elevi in business simulat” la final

In data de 15 decembrie 2015 a avut loc in sala de conferinte a Centrului Comunitar "Daniel Vasilescu" din Bucuresti, Bld. Maresal Averescu nr. 17, conferinta de inchidere a proiectului “Mentorat pentru elevi in business simulat”, proiect implementat de Fundația Centrul de Asistență pentru Organizații Neguvernamentale – CENTRAS impreuna cu partenerilor sai, Asociația Smart Europe 2020 și Asociația pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă INTEGRA .

Citește mai mult:ANUNȚ DE PRESĂ

Proiect „Mentorat pentru elevi in business simulat”

Proiectul „Mentorat pentru elevi in business simulat" este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 (POSDRU) si este implementat de Fundatia Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale – CENTRAS in parteneriat cu Asociatia Smart Europe 2020 si Asociatia pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila INTEGRA. Regiunile de implementare: Sud-Muntenia si Sud-Est, judetele Arges, Buzau, Braila, Constanta, Calarasi, Galati, Giurgiu, Ialomita, Dambovita, Prahova, Teleorman, Tulcea si Vrancea.
Durata proiectului: 10 luni

 {jdhtml5player media="http://www.eurointegrare.ro/dir/images/151915/spot.mp3"/}

Parteneri

ASOCIATIA PENTRU INTEGRARE EUROPEANA SI DEZVOLTARE DURABILA INTEGRA
Asociatia pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila INTEGRA are calitatea de Partener 2 in cadrul proiectului „Mentorat pentru elevi în business simulat".

INTEGRA este persoana juridica romana fara scop patrimonial, neguvernamentala si apolitica, ce isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei. Asociatia a luat fiinta in anul 2014 la initiativa a trei consultanti cu experienta in managementul si implementarea proiectelor cu finantare nerambursabila care au avut ca scop incluziunea sociala a grupurilor vulnerabile, integrarea pe piata fortei de munca a somerilor, dar si implementarea proiectelor care au vizat dezvoltarea intreprinderilor prin investitii tangibile si intangibile in diverse domenii de activitate, oferind acestora servicii de consultanta pentru afaceri.

Citește mai mult:Parteneri

Activitati

A1 Managementul proiectului, achizitii, audit, expertiza contabila, consiliere juridica.

A2 Informare si promovare proiect
- Conferinta de lansare a proiectului
- Activitati de informare, publicitate, promovare, vizibilitate si diseminare, crearea unui website al proiectului

Citește mai mult:Activitati

Obiective

Obiectivul general al proiectului

Cresterea gradului de participare al elevilor la viața activă; creșterea aptitudinilor și competențelor antreprenoriale prin furnizarea de servicii de asistenta si consultanta pentru afaceri in vederea infiinarrii de firme de exercitiu de catre elevii ISCED 3, dar si cresterea gradului participarii elevilor din ani terminali la viata activa prin furnizarea serviciilor de consiliere si orientare in cariera.

Citește mai mult:Obiective